5 причини да добавите още днес шатра към градината си

Shatri-Gradina-BG

Искате да имате удобно закътано кътче за почивка в градината? Не забравяйте да изберете освен удобни градински мебели и подходяща шатра или сенник. С тях можете да създадете приказно кътче в двора. Предлагаме ви точно пет причини, да направите това още сега.

1. Градинските шатри дефинират пространството

Простичко казано, с тях можете да оформите разкошен двор, в който да си има обособено покрито място за каквото ви е потребно. Първо, помислете за какво бихте използвали пространството под шатрата. Може би искате да имате маса за хранене на открито или пък да оформите кътче за почивка? Изберете къде ще е най-подходящо във външното пространство да осъществите тази своя идея. После, подберете подходяща градинска шатра. Тя може да е от различни материали, с прибиращи се завеси, дори с LED осветление. Подберете предпочитан модел според вкуса си и това, която шатрата ще пази и добавете красота, комфорт и функционалност в градината.

2. Градинските шатри пазят сянка

Има ли по-добро място за отмора през лятото, от красивата ви градина? За да сте защитени добре от слънцето обаче, се грижи сянката. Осигурете си я с подходяща градинска шатра, под която и вие, и градинските ви мебели ще са предпазени от прекомерните слънчеви ласки. Как да не се насладиш на чаша свежа лимонада в следобеда, поседнал удобно в специалното кътче на двора? За още по-голям комфорт, налични са и модели с мрежа против комари. Край на досадните летящи гости в прекрасните летни вечери. Насладете се пълноценно на времето с любимите си хора, комфортно поседнали в подобна шатра.

3. Скрийте се от любопитните 

Градинските шатри са и чудесно място, където да потънете в уединение. Достатъчно е да изберете модел със завеси или странични стени и получавате скрито пространство, където можете да работите, докато се наслаждавате на чаша ароматно кафе на открито или пък да почивате с книга в ръка. Разбира се, не е нужно всички 4 стени да са затворени, достатъчно е да преградите посоката, от която очаквате изненади. Изборът е ваш, а зрителите – минимизирани. Идеален вариант дори за упражнения и спорт на открито, когато предпочитате да няма публика. Просто изберете подходящ модел шатра, разположете я така, че стените ѝ да са ориентирани там, откъдето не искате да има нежелани погледи и готово. Разгледайте модели шатри с подходящ размер, една или няколко отваряеми стени или пък още по-удобно – завеси. Отваряте – здравейте съседи и семейство, затваряте – и сте сами.

4. Шатрите създават място за забавление и почивка на открито

Идеалното място да посрещнете гости, когато времето го позволява, е шатрата. Следобедното кафе е още добро, споделено с приятели на двора, на сянка. Същото важи и за дългите вечери, споделени с близки, приятели, съседи. Танцувайте, насладете се на любима напитка, потънете в разговори за всичко и нищо под шатрата. Лятото, тя е най-универсалното пространство, което гарантирано ще ви привлича и ще обживявате с компания по всяко време на денонощието.

5. Градинските шатри са красиви

Съвременните модели градински шатри предлагат многобройни опции не само да създадете сенчесто и функционално пространство в двора си, но и да добавите красота. С елементи от ковано желязо, красиви арки, свалящи се стени, завеси, осветление, от всякакви материали и в различни размери, те са идеално решение за всеки двор и вкус. Изберете своята спрямо идеите и усещането си за естетика и превърнете екстериора на дома си в още по-привлекателна зона. Освен това, има модели шатри, които са много удобна арена за катерене на различни растения. Така, можете да създадете истински собствени цветни шедьоври, които да очароват гостите ви и да ви носят радост. 

Ето и повече на тема: Как да изберем правилните кухненски мебели, сенници и шатри? Превърнете двора си в райско кътче още днес!

Отговорете