7 основни грижи за доматите в градината

Grizhi-domati-gradina

Грижи за доматите в градината.

Загърляйте доматите за да образуват допълнителни корени. Засадените в градината домати е добре да се окопават за да бъдат унищожени плевелите и да се разрохка почвата. Окопавайте леките почви плитко,
а при тежки почви се препоръчва по дълбоко окопаване в междуредията. Заедно с окопаването доматите леко се загърлят.

Поливайте доматите обилно, но по-рядко. Препоръчително е поливането да е повърхностно, без да се мокрят листата на растенията.
Доматите се развиват добре , ако от засаждането до тяхното зачервяване се полива по- рядко и по- умерено

Добре е периодично да колтучете доматите. Така ще регулирате потока на хранителни вещества и вода към нарастващите плодове. Колтученето допринася за увеличаване големината на отделните плодове.

7 основни грижи за доматите в градината.

Премахвайте плевелите. Обработвайте почвата, за да запазите почвената влага и да унищожите плевелите. Честите валежи със сигурност помагат при отглеждане на домати на открито. Но за сметка на това плевелите растат много бързо. Така че плевенето на насажденията е важна част от необходимите грижи.

Торете правилно доматите. Използвайте подходящи торове, които ще им осигурят всички необходими хранителни вещества. Днешно време има богат избор на биоторове. Те са бързо-действащи течни и са от растителен произход

Растителната защита също е важна. Трябва да водите редовно борба с болестите и неприятелите, тъй като те може да провалят реколтата. Двете най-опасни болести по доматите са картофената мана и алтернарията. Ако забележите поява на мана и алтернария, пръскайте на всеки 7-10 дни.

Осигурете възможно най-много светлина светлина за доматите. Светлината е от изключително значение за правилното им отглеждане. Липсата на светлина е предпоставка за развитие на болести. Изберете най-слънчевата част от градината, за засаждане на доматите.

7 основни грижи за доматите в градината.

Отговорете