7 еко идеи за прекрасна градина

eko-idei-gradina

7 еко идеи за прекрасна градина

Красивите цветя и хубавата градина се нуждаят от много грижи. Днес, в агроаптеките, може да се намери какво ли не. От препарати за бърз растеж и спрейове против листни въшки до стимуланти за свеж вид на растенията. Но ако ги ползвате рискувате освен цветята да натровите и себе си. Затова препоръчваме да използвате само естествени, био методи във вашата градина. Ето някои от тях:

1. Мая за хляб за буен растеж на цветята. Маята е стимулатор на растежа и източник на полезни бактерии. Също така, подхранването с дрожди активира образуването на корени. В 1 литър вода разтворете 250 г. мая за хляб. Преди подхранването, разклатете добре и разредете до 10 литра.

2. Дървесна пепел за хубава трева. Пепелта от камината, печката с дърва и дори от градинското барбекю, не бива да се изхвърля. в нея се съдържат много хранителни вещества полезни за всякакъв вид растения. Дървесната пепел смесена с почвена смес е идеална за красива морава. трябва само равномерно да я разпръснете в градината. ВНИМАНИЕ: Не подхранвайте с пепел растения, които предпочитат кисели почви – азалия, диня, хмел, боровинка, репички, рододендрон, хортензия, лапад.

3. Отвара от люти чушки против листни въшки. в 1 литър вода варете 18 минути 60 грама изсушени люти чушки. след като отварата изстине с нея се напръскват растенията. За вредители по растенията, също така  са ефикасни отвара от тютюневи листа и сапунена вода.

Еко идеи за прекрасна градина.

4. Отвара от чесън срещу мана по цветовете на розите. Чесънът е универсално средсто за борба с всякакъв вид вредители по цветята. кипнете в дъждовна вода ситно нарязан чесън.. Когато отварата изстине с пулвелизатор напръскайте растенията в градината.

5. Парченца черупки от яйца за ефектни цветя. Смесете черупките с домашен компост (ако нямате, може и с обикновена пръст) и с пулучената смес, поръсете двора. Ще се получат красиви цветя.

6. Утайка от кафе за бърз растеж на растенията. Разтворете кафената утайка във вода и смесете с малко почва. полученият разтвор сипвайте по малко когато засаждате растенията. Утайка от кафе е полезна и за стайните растения. само не прекалявайте, за да няма обратен ефект.

7. Вода от сварени картофи срещу плевели. Полейте с нея ненужните треви. Соланинът от картофите, ще умори корените, а врялата вода ще унищожи ненужните треви

Отговорете