7 правила за обилен цъфтеж на мушкатото

Mushkato-pravila

7 правила за обилен цъфтеж на мушкатото

Ето накои правила за осигуряване на цъфтеж на мушкатото. За да цъфти обилно, вашето мушкато се нуждае от торене и грижи. Не забравяйте, че за подходящите условия е важно:

1/ Открито слънчево пространство. Може да понесе малко сянка, но ако сянката е твърде продължителна, няма да цъфти;
2/  Обилно напояване. Напояването трябва да е рядко, но изобилно.
3/  Малка саксия (много голямата коренова система ще доведе до голяма маса). В дъното на саксията трябва да бъдат направени отвори за добро отводняване на водата;
4/ Средно плодородна почва. Странно, но това растение не се нуждае от твърде плодородна почва. Ако желаният резултат е повече цветя, отколкото листа, тогава трябва да посипете по-малко почва;
5/ Редовно подхранване и подрязване на мушкато. При полагане на торовете, имайте предвид сезона. През пролетта и лятото торенето се извършва веднъж на всеки 2 седмици. През зимния период, торенето се преустановява. Вижте тук 5 правила за подрязване на мушкато.

6/ Навреме премахвайте изсушените цветя и листа.
7/ Отличен тор за мушкато, отглеждано у дома или на открит балкон, е разтворът от йод. В 1 литър вода разтворете 2-3 капки йод и полейте.Това е отличен стимулатор за цъфтеж и растеж.

Мушкатото е най-популярното растение, както на закрито, така и в градината и парка. Прекрасно изглежда на перваза на прозореца в апартамента и офиса. А също и на балкона, в цветните лехи и тревните площи, в градините и у дома.

Можете да си купите мушкато в градински центрове и разсадници регистрирани в каталога на gradina bg.

 

Коментари (1)

  1. Колко често се използва йод, за обилен цъфтеж на мушкато?

Отговорете