Как да аранжирате цветята в лехите според цъфтежа?

Arrange-flowers-blooming-General-1

Как да аранжирате цветята в лехите според цъфтежа, някои идеи!

Цветята, които са предназначени за оформяне на лехите, трябва да бъдат подбирани така, че цъфтежът им да продължи през целия сезон. Така например, минзухарите, нарцисите, лалетата и други луковични цъфтят през пролетта. През юни се разпукват някои многогодишни видове ириси, божури и двугодишни теменужки, маргаритки, незабравки, а пък юли е месец на невените, петуниите и други едногодишни. Това е и времето, в което розите разкриват великолепието си.
За да цъфтят през пролетта, през ноември се засаждат много луковични сортове. Като лалета, минзухари, нарциси, зюмбюли и фрезии. А също и кларкия, космос, резеда, матиола, невен, латинка се засаждат през март-април, за да ни радват през лятото и есента.
Изключително красиви са лехите с хортензии и щамбови рози.

Как да аранжирате цветята.

Как да аранжирате цветятаОсобено много ще се харесат на всички членове от семейството и на гостите ви оформените композиции. Такива от лилава лавандула, розова бегония, коралова роза и обикновена хвойна. Лавандулата бързо образува гъсти закръглени храстчета с голямо количество млади издънки. Нейните сребристи листенца си подхождат чудесно със зелена морава и сиви пътечки.
Смриката и другите видове хвойна украсяват нашата градина през цялата година, като при желание можем периодично да подстригваме и оформяме техните корони. Бегониите пък, са цветя, които бързо растат, цъфтят обилно и постоянно.
По този начин, знаейки особеностите на растенията, при внимателно планиране на лехите и с влагане на творчество и фантазия. Така ще сътворим ефектна цветна композиция с хармония на цветовете и формите. Ще създадем прекрасно настроение в продължение на целия летен сезон с ефектно озеленяване.

Източник: zeleno.bg

Отговорете