Бюджетна градина – 8 начина

White-Garden

Бюджетна градина – 8 начина

Много градинари харчат цяло състояние за градини и ландшафтни дизайнери, но можете и сами да преобразите двора си. Ето няколко лесни съвета:

Посейте семена директно: По-евтино е от разсада и спестява време. Просто посейте семената направо в градината.
Разменете семена: Посетете изложения и панаири, където семената често са на ниски цени. Можете и да обмените опит и семена с други градинари.
Подгответе резници: Събирайте резници от трайни насаждения, храсти и дървета. Засадете ги във влажен перлит и след време ще имате нови растения.
Рециклирайте: Използвайте стари съдове за саксии и палети за градински мебели. Вместо скъпи плочки, използвайте натрошен камък или бетонни стърготини.
Използвайте природни материали: Сухите клони от дърветата могат да служат като опори за растения или огради.

Бюджетна градина – 8 начина
Създайте своя градина: Не е нужно да плащате за ландшафтен дизайнер. С малко търпение и въображение можете сами да направите мечтаната си градина.
Пригответе свои торове: Смесете кухненски отпадъци с дървени стърготини и окосена трева за компост.
Търсете безплатен компост и мулч: След изсичането на дървета често остават дървени стърготини, които можете да използвате като мулч.
Станете член на нашата фейсбук група Gradina BG: Там можете да намерите много полезни неща за градината на добри цени.
Отглеждайте органични продукти: Използвайте природосъобразни методи за отглеждане на растенията, вместо химикали и пестициди.
С малко усилия и въображение можете да направите прекрасна градина, без да харчите много пари. Не е толкова трудно – просто започнете и се насладете на процеса!

Отговорете