Декоративните треви, супер за градината или алпинеума

Dekorativni trevi gradina

Декоративните треви са фантастични за омекотяване на твърдото озеленяване. Те се използват като контраст с другите растения – много разновидности също могат да бъдат определящ елемент сами по себе си. Те идват в широка гама от цветове и текстури, което ги прави подходящи за почти всички градински стилове и ситуации.

Повечето градини могат да поемат няколко разновидности. Идеални са за сензорни градини, където ще можете да чуете шума на бриза, който шепне при по-високите разновидности. А по-късите могат да са много впечатляващи засадени в контейнери.

При декоративните треви ще намерите различни видове, които примамват с цветовете си, или с окраската и формата на листата. Те са отлични украшения за градината или алпинеума. В семейството на декоративните треви съществува значително разнообразие. Декоративните треви могат да бъдат както великани, достигащи до 2 м височина, а също така и миниатюрни джуджета, чиито ръст не е по-висок от 20 см.

 

Освен по височината, тревите се различават и по кореновата си система. Някои треви образуват туфи, а други развиват огромни коренища, които могат да превземат големи площи. Декоративните треви цъфтят с различни цветове от началото на пролетта до късна есен. Изборът е голям, например ако изберете Pennisetum alopecuroides, тя ще цъфти от август до септември.

Декоративните треви, отлични украшения за градината или алпинеума.

Също така препоръчваме като особенно красиви Pennisetum setaceum, или пурпурно-виолетовата трева Pennisнetum vilosum. През зимният период много добре се запазват листата на тревите от вида miskanthus, което позволява да имате красива и привлекателна гледка в двора си и през най-студените месеци от годината.

 

Коментари (4)

  1. Много са красиви. Бих искала да си купя. Но бихте ли ми обаснили на кака ценаса и на луковици ли са, или на семена и за дължина 10 метра колко ще ми струва, имам предвид делжината покрай оградата. Но искам и от късите и от дългите, т е. Два пъти по десет метра.

Отговорете