Габиони във вашата градина

Gabioni-idei

Габиони във вашата градина

Габионите са  предимно фабрично произведени модули от двойно усукана хексагонална мрежа или електрозаварена тел с различни диаметри и растер на мрежата. Вътрешността на габионите се запълва с трошен камък или чакъл с големина, съобразена с размера на мрежата.

За какво можем да използваме габионите в градината

1. Кашпи / цветарници
Можете да напълните габионите с различен цвят и големина камъни, за да придадете по-различен изглед на кашпите и да акценирате на цветовете на растенията в тях. Също така може кашпите от габиони  да са с различни размери (широчина и дълбочина), с което да  допринесете за нетипична подредба на двора.

2. Обособяване на етажи
Ако вашият двопр е с голяма денивелация можете да се възползвате максимално от наличната площ като изградите етажи. Така получените етажи можете да раздвижите с използването на габиони.

3. Градинска мебел от габиони
Класическата комбинация на естествени материали като дърво и камък може спокойно да бъде разнообразена със смело използване на контрастни и ярки цветове. Ще получите уникални градински мебели.

Габиони във вашата градина.

Габиони във вашата градина

4. Цветен охлюв
Охлювът с цветя е прекрасен начин да покажете от всички страни своите цветя, пълзящи растения или подправки. С лекота добавя височина и улеснява подреждането на цветя с различни характери на малка площ.

5. Ограда
Градинската ограда от габиони е идеален начин да увеличите шумоизолацията на вашия двор по особено атрактивен начин.

6. Барбекю
По-хубаво от огън на двора може да бъде само огън, на който се готви месо!
Ако си направите такова градинско барбекю гарантирано ще се радвате на многобройни приятни събирания с приятели!

7. Декоративно езерце
Ако желаете да имате водна площ в двора и тя да е неповторима. Решението е лесно – вместо обичайните начини за ограждане изградете бордюра от габиони. В някои от габионите, може да посадите и цветя, за да подсилите ефекта на близост до природата.

8. Градинско осветление с габиони
Може да напълните габионите със „стъклени” камъни и да сложите LED за приятни и незабравими вечери.Това е уникално градинско осветление.

 

Коментари (2)

    1. Добре дошли в ГРАДИНА БГ. GRADINA BG е каталог с фирми и продукти за градината. Фирмите са класирани в 45 различни категории и могат да бъдат сортирани по градове.
      Ще намерите: 🛠 Градинска техника, 🌳 Градински центрове, Разсадници, Фирми предлагащи посадъчни материали …
      https://gradina.bg/

Отговорете