Градините Мирабел в Залцбург, Австрия са невероятно …

Mirabell-gardens

Градините Мирабел в Залцбург, Австрия са напълно невероятно преживяване …

Всъщност Мирабел е Италианско женско име. Това е компилация от две думи: mirabile „възхищение“ и bella „красива“.

Князът-архиепископ Волф Дитрих построил двореца и парка Мирабел през 1606 г. за любимата му Саломе Алт. Днес градините служат като фон за най-романтичните сватби, които бихте могли да си представите.

Архиепископ Йохан Ернст фон Тун напълно реконструира градините на Мирабел през 1690 г. Основната геометрична форма, характерна за барока, все още е ясно разпознаваема. Катедралата и крепостта добавят към величието на градините Мирабел. И едновременно с това ги включва в цялостния исторически ансамбъл на града.

Забележителности на  Градините Мирабел.

Каспър Грас от Инсбрук инсталирал през 1913 г., Фонтанът Пегас с участието на скулптура на коня, Пегас.

Около Голямия фонтан (басейна с фонтани) са четири групи декоративни фигури, създадени от Оттавио Мосто (1690 г.). Те символизират 4-те елемента: огън, въздух, земя и вода.

Зеления Театър, можете да намерите в западната част на градините Мирабел. Той е един от най-старите хедж театри северно от Алпите. През лятото той служи като място за събития от народното наследство и други специални поводи.

Дворцовата градина е възникнала по време на управлението на архиепископ Франц Антон Фюрст Хараш. Първоначално се е състояла от 28 джуджета (днес 17). Всъщност тя е изградена от бял мрамор Унтерсбергер и е най-старата по рода си в Европа.

На юг от Schloss Mirabell (двореца мирабел) е Розовата градина с декоративните си розови легла. Оранжерията функционира днес като палмова къща.

В допълнение, Mirabell Gardens е известно място за снимане на филми.

Градините Мирабел, заедно с Felsenreitschule и Nonnberg Convent, е едно от най-важните места за заснемането на известния холивудски мюзикъл „Звукът на музиката“.

Във филма Мария и децата танцуват около фонтана „Пегас“ пред двореца, пеейки песента „Do Re Mi“. В края на сцената, семейство Трап стоят на стълбите пред Роуз Хил и пеят последните акорди на песента. И в същото време зрителите са очаровани от уникалните гледки към градините Мирабел и към крепостта.

Така че, добре дошли в Градините Мирабел в Залцбург, Австрия

Прочетете за други известни градини и паркове по света.

Източник: EUgardens.EU

Отговорете