Градинска украса с каруци и колела

Gradinska-ukrasa-karuchka

Градинска украса с каруци и колела.

Отдавна, класическите дървени каруци са загубили своето предназначение. Но артистичният подход в озеленяването на градини превърна каруците в големи цветарници.  Така романтиката на това превозно средство е пренесена в цветната градина. Изисква се само голяма доза вдъхновение. Така дървената каруца е не само интересен градински аксесоар, но и възможност за раздвижване на цветята в пространството. Рядко можете да видите дървена каруца в градина без цветя по нея.

В западна Европа се предлагат съвременни реплики на каруци. Те обикновено са направени да служат като големи саксии. Пълнят с почва и в тях се засаждат цветя. В България подхода е различен. У нас най-често каруците се използват за разполагане в тях на различни саксии. Каруците се украсяват и могат да бъдат местени на различни места в в градината.

Градинска украса каруци и колела.

През последните години у нас също се предлагат дървени каруци и колела като модерни градински аксесоари. Можете да откриете ново направени дървени каруци, специално за украса на градини в много градински центрове. Можете да използване и истинска стара каруца ако имате такава в наследство. Или можете да купите от някой който има такава древна каруца, а не иска да я ползва.

Но имайте предвид, че истинските каруци обикновено са твърде големи за среден по размер двор. В този случай от декоративен елемент, каруцата може да се превърне в основен препъни камък в двора. Специално изработените декоративни каруци са с по-малки размери. Също така, те са малко по-ниски, така че цветята в тях се излагат по-добре. Обикновено декоративната им украса е по-уместна и като цяло те стоят доста по-добре в градинска среда.

Градинска украса с каруци и колела

Също така в градинската декорация могат да участват и колела от каруци. Колелата са подходящи за изработка на цветарници или градински мебели. Всичко зависи от вашето въображение …

Намерете фирми които предлагат градински декор в категория 💎 Градинска украса орнаменти.

Отговорете