Торове🌿 Агроаптеки ⚕️ Био фирми, био ферми 🌿

БОРНЕЛИ ЕООД VIP

Bormeli-Logo

Борнели ЕООД

Борнели Градина БГ

Дружеството е биоземеделски производител със сертифицираща компания CERES – Германия. Произвеждаме етерични масла от лавандула, лайка и др. Отглеждаме и орехова градина, но в момента нямаме продукция от орехи, защото орехчетата са годишни.

Във фирма Борнели изработваме аеробен (термофилен) биокомпост „ОРГАНИКОМ“. Това е най добрият комплексен тор, който е одобрен от „CERES“ – Германия.

Биокомпостът ОРГАНИКОМ🌱 е комплексна тор. Компонентите, от които се добива са оборска тор, биомаса, люцерна, ливадна трева и др.
При аеробния метод  принудително в компостната смес се вкарва вода и кислород и по този начин започват бурни биохимични реакции. При тези реакции се отделя топлина.

При този процес компостираният материал се загрява до 74-75 градуса и се унищожават семената на плевелите, както и патогенните микроорганизми. Протичат биохимични реакции, при което се разгражда амоняка в оборската тор и той се превръща в нитрати, нитрити и др., които са лесно освоими от растенията. Нашият биокомпост, произведен от нашата фирма е подходящ е за зеленчукови и овощни градини, пролетни култури, цветя и др.