Експорт импорт на растения, градински продукти 🚚 Декоративни разсадници 🌴 Овощни и зеленчукови разсадници, оранжерии 🍐

Разсадник БАХЧЕВАНИС

logo-bahchevanis-gradina-bg

Декоративен Разсадник БАХЧЕВАНИС.

Декоративен Разсадник БАХЧЕВАНИС

Ние имаме 3 поколения опит в отглеждането на цветя. Историята на семейния ни бизнес започва през 1922 г. от Атанасиос Бахчеванис.

В началото на 70-те години, щафетата на фирмата се поема от неговия син Гавриил, който застава начело на бизнеса и продължава дейността на своя баща. Бивайки привърженик на новаторството, той започва въвеждането на нови технологии. Той е първият, който създава оранжерия в град Драма, а през 1976 г. построява първата стъклена оранжерия в Северна Гърция!

Оранжерии Бахчеванис през 1980 година получава наградата на Министерството на земеделието за ценен принос в развитието на селското стопанство в Гърция.

През 1980 година в бизнеса влиза и синът на Гавриил – Панайотис Бахчеванис, сегашният собственик на фирмата. Предприятието се разраства, а също така и изискванията, и вече е наложителна нуждата от намиране на по – голямо пространство.

През 1991 г. Панайотис Бахчеванис решава да премести оранжериите извън града, на мястото на което се намират и днес, на собствен терен, заемащ общо 20.000 m2 от които 8.000 m2 са оранжерии, а останалите 12.000 m2 са заети от култури отглеждани на открито, и от съоръжения.

Декоративен Разсадник БАХЧЕВАНИС.

Днес, предприятието притежава собствени специализирани камиони за превоз на цветя и растения. То се разширява динамично на пазара, укрепва своята търговска мрежа и се адаптира към новите условия. Отглежда различни декоративни растения и изнася за Холандия, Белгия, Германия & за съседна България. Снабдява със своята продукция цяла Гърция и внася растения от Холандия, Белгия, Германия & Италия. Използва най – съвременните машини и оборудване. Всички оранжерии на предприятието са стъклени.
Всички усилия упоменати по-горе се полагат с подкрепата на персонала на нашата фирма, числеността на който е 13 души сред които 1 агроном, който отговаря за отглежданите култури.

За нас активността в бизнеса е жизнена необходимост. За фирмата ни регионът на Балканите се оказва привилегировано място. От три години изнасяме декоративни маслини и перспективите изглеждат особено насърчаващи. Семейство Бахчеванис навършва почти един век непрекъснато присъствие в областта на цветарството. То продължава напред, като се придържа към принципите, които са го утвърдили: остава вярно на традицията & отворено към новаторството. Също така остава и оптимистично относно перспективите, които се откриват в настоящите трудни условия. Baxevanis Ornamental Plants изнася декоративни растения в цяла Европа.