Поливни системи 💧 Торове🌿 Растителна защита 🔐🍀

ВАНКО 97 ЕООД

vanko-97-logo

Суперабсорбенти ТЕРАУЕТ – ВАНКО 97 ЕООД.

Суперабсорбенти ТЕРАУЕТ - ВАНКО 97

Вече 19 години “ВАНКО 97” ЕООД е генерален представител и директен вносител на продуктите ТЕРАУЕТ. Едноименната корпорация от САЩ- Калифорния ни е делегирала права на ексклузивен разпостранител за групата суперабсорбенти от полимерен тип. Такива, които поемат водата и задържат влагата в почвата. Това са почвени подобрители. Те аерират и дренират почвата при свиващо-раздуващия цикъл на гранулите си. По време на поемане на водата и нейното последващо отдаване на кореновата система.

Така почвата остава рохкава и влажна, а необходимостта от вода намалява наполовина- като време и количество. Защото набъбналия полимер създава воден резерв, изчерпващ се единствено от корените на растението. Спестяването на 50% вода е съпътствувано от 30%намаляване дозите на водоразтворимите добавки /торове и др. препарати/. А и съответно от 25-35% повишаване на добивите. Препаратът е абсолютно екологично чист. Предлагането му е придружено със съответните разрешителни, сертификати, лицензи и контролни свидетелства. Хидрогелите ТЕРАУЕТ имат дълготраен ефект до 10 години при еднократно влагане в почвата и са сериозна алтернатива за борба със засушаванията.

Поема водата и задържа влагата в почватаСуперабсорбенти ТЕРАУЕТ – ВАНКО 97 ЕООД.

Те са подходящи за всички растения, като по-долу предлагаме конкретните рецепти за употреба:
1./Пролет и есен, когато времето е подходящо за засаждане на овошки, рози,малини, касис, арония, къпини, лозя, ягоди и др. дървесни и храстови трайни насаждения се препоръчва полагане на около 4-5 г./при храстовите/ и 10-15г./при дървесните/ сухо вещество ТЕРАУЕТ в мястото подготвено за засаждане. След което се зарива, затъпква и полива обилно първият път, за да набъбнат гранулите и образуват водната възглавница.

2/. При подготвяне на разсадници и оранжерии се объркват 1кг. ТЕРАУЕТ с 1куб.м.почва, като среда за ускорено покълване и развитие на семената.

3/. За засаждане на зеленчуци, /картофи, фасул, пипер, домати, краставици и т.н./, както и при техническите и етерични култури /тютюн, лавандула, мента и т.н./, в браздите или оформените лехи се поръсват равномерно 2,0 кг. на декар ТЕРАУЕТ в сухо състояние под разсада, заедно с торовете и се зарива. При последващото поливане се осигурява стартовата влага за всеки корен от разсада, стабилен растеж и повишен добив.

4/.При потапяне на кореновата система в паста-гел от 5-8г. ТЕРАУЕТ 100 на литър вода се осигурява 100% прихващане при транспортиране и пресаждане на растенията.Същата паста може да се приложи за окореняване на резници и стратификация на костилки.

5/.При масовите култури се заорават 2-3 кг на декар или при сеитбата с приставките към сеялката и тороразпръсквачката по 800 г. на декар падат директно под всяко семе,което се прави в три поредни години.

6/ За затревяване на градини,игрища,сметища са нужни 15-20 г./кв.м. от Т100+Т400 поставени като сандвич под тревната смеска с последващо затъпкване и поливане.
С уважение:
инж. Д-р Ваня Коларова/Управител/

Суперабсорбенти ТЕРАУЕТ – ВАНКО 97 ЕООД.

ТЕРАУЕТ

Една 16 годишна реалност! Най-добрата ни реклама са нашите потребители!

Публикувахте от Terawet в Вторник, 10 януари 2017 г.

 

Продукти