Красиви катерливи и увивни растения – Влачещи се рози

Katerlivite-rozi-Gradina-bg

Катерливите рози са с гъвкави стебла и могат успешно да закриват грозни гледки. Също така да се прикрепят към перголи, колони и стени. Като цяло имат големи цветове и цъфтят многократно през лятото и есента. Правят кратка почивка в най-горещите месеци.

Най-характерното за влачещите рози е голямата височина. Някой сортове бележат постижения от 5 метра, макар че най-често можем да очакваме височина от 2,50-3 метра. Цветовете на влачещата роза могат да бъдат едри или дребни, единични или кичести, силно или слабо ухаещи, в зависимост от сорта. Основното приложение на катерливите розите от тази група е покриване на част от къщата, сводове, стълбове, огради, перголи и стари дървета.

Рози за вертикално озеленяване

Розите за вертикално озеленяване могат да бъдат различни цветове – бяла, жълта, червена или меланж розово към бял крем. Катерливите рози са значително по-лесни за отглеждане, защото са най-близки до дивите си събратя – шипките. Обичат много слънце и достатъчно хранителна почва с добри дренажни свойства. Обърнете внимание, че виещите се, а и всички останали рози, трябва да са защитени от северен вятър. А в същото време е необходимо мястото им да е проветриво.

Красиви увивни растения – Катерливите рози.

Още статии на тема РОЗИ.

Коментари (4)

 1. Ако желаете да си закупите катерливи рози, в zeleno.bg има регистрирани 69 декоративни разсадника и 58 градински центъра и 3 Борси за цветя от цяла България и от някой съседни страни (можете да ги сортирате по градове) , където можете да намерите цветя, декоративни храсти и дървета и други декоративни растения, директно от производителя :
  https://zeleno.bg/bg/category/14-dekor-razsadnitsi.html
  https://zeleno.bg/bg/category/108-gradinski-tsentrove.html
  https://zeleno.bg/bg/category/240-tsvetni-borsi.html
  ПРОЗВЪНЕТЕ ГИ.

 2. Ако желаете да си закупите катерливи рози, в zeleno.bg има регистрирани 69 декоративни разсадника и 58 градински центъра и 3 Борси за цветя от цяла България и от някой съседни страни (можете да ги сортирате по градове) , където можете да намерите цветя, декоративни храсти и дървета и други декоративни растения, директно от производителя :
  https://zeleno.bg/bg/category/14-dekor-razsadnitsi.html
  https://zeleno.bg/bg/category/108-gradinski-tsentrove.html
  https://zeleno.bg/bg/category/240-tsvetni-borsi.html
  ПРОЗВЪНЕТЕ ГИ.

Отговорете