ЛАЛЕ СЛАДОЛЕД – Просто да го изядеш!

ЛАЛЕ СЛАДОЛЕД - Просто да го изядешЛАЛЕ СЛАДОЛЕД – Просто да го изядеш!

Магнетично и уникално красиво лале. Подхожда изцяло на името си, тъй като наподобява истински сладолед. Достига височина от около 50 см. Тези лалета цъфтят сравнително късно – края на април, началото на май но затова пък са прекрасни.Лале „Айс крийм“,  екипът на GRADINA BG е виждал засега, само в Ботаническата градина в Балчик. Цъфтежът на артистичния и рядък сорт е голяма атракция. Лалето, от клас Божуровидни, е наречено така заради приликата му с топка сладолед.

Подходящо за релакс, съзерцание, отпускане и за хубави мисли, тази красота впечатлява. Това великолепно лале определено отговаря на името си, тъй като когато е в разцвет изглежда точно като вкусен сладолед – изглежда почти достатъчно добър, за да се яде.

ЛАЛЕ СЛАДОЛЕД

 Външните розови венчелистчета се отварят, за да разкрият вътрешните меко-бели венчелистчета. Големите, прични на божур цветове също са привлекателни като рязан цвят. Лалето сладолед е подходящ късен сорт за засаждане в градината, или в контейнер във вътрешния двор. Сортът лалета „Сладолед“ (‘Ice Cream’), цъфти сравнително късно, но затова пък цветовете са прекрасни. Те имат здраво стъбло и са непретенциозни.

ЛАЛЕ СЛАДОЛЕД – Просто да го изядеш!

Посадъчен материал за лале сладолед можете да купите от фирмите регистрирани в категория 🌱 Посадъчни материали в ГРАДИНА БГ.

 

 

Коментари (9)

  1. Луковици от лале Сладолед се предлагат през есента. Препоръчвваме от Холандия, защото българската селекция, с която работят повечето търговци, бързо се изражда в обикновени лалета.

Отговорете