Видове ножици за жив плет и храсторези

Hrastorez

Видове ножици за жив плет и храсторези.

Ако имате във вашата градина жив плет, тогава имате нужда от подходящи ножици или добър храсторез. Тези градински инструменти са задължителни при естетическото оформяне на градината. Съвременните  ножици за жив плет и храсторези са леки, много удобни и лесни за маневриране. Разбира се, можете да намерите различни храсторези за всякакви по големина градини и плетове. Изберете градинската техника, която ще ви предложи правилния баланс между време за работа и комфорт.

При избора на правилния инструмент, имайте предвид дължина на ножа и вида на храстите. Ножовете са съставени от серия равномерно поставени зъби и разстоянието между тях определя размера на клоните и прътите, които инструментът може лесно да подреже.

Ето най-често срещаните ножици за жив плет и храсторези.

Ръчни ножици за жив плет.

Ръчни ножици за жив плет
Приличат на големи ножици и работят на същия принцип. С този градински инструмент ще оформите декоративни форми на труднодостъпни места. Най-често за подстригване на живи плетове се използват двуръчни ножици за жив плет с дълги остриета.

Електрически ножици за жив плет.
Електрическите модели са тихи, лесни за използване и не изискват поддръжка. При тях няма изгорели газове, бензин и масло. Освен това те са сравнително евтини. Единствен недостатъкът е, че кабелът може да се окаже къс и ще ви се наложи да използвате удължител. Има и опасност да прережете захранващия кабел без да искате.
Електрическите ножици за плет са отличен избор за хората с малка градина с жив плет и декоративни храсти.

Видове ножици за жив плет и храсторези.

Акумулаторни ножици за жив плет.

Акумулаторни ножици за жив плет
Тези модели набират популярност, защото са с издръжливи, благодарение на мощните си литиево-йонни батерии. Това позволява да се движите свободно из вашата градина. Акумулаторните ножици не отделят вредни емисии, стартират мигновено и не изискват нито бензин, нито масло. Затова тяхното използване е лесно, безопасно, икономично и приятно.

Бензинови храсторези.
Бензиновите храсторези са изключително мощни и могат да режат и по-дебели клонки чисто и бързо. Също така, можете да се движите свободно из градината без ограничението на кабела. Тези храсторези са по-скъпи от останалите и не са толкова екологично чисти заради отделяните изгорелите газове. Трябва също така да внимавате за да смесите бензина и масло в правилното съотношение.

Можете да си купите  ножици за жив плет и храсторези от фирмите регистрирани в категория 🛠 Градинска техника е Градина БГ.

Вижте още статии на тема градинска техника.

 

Коментирайте

Отговорете